JADŁOSPIS, DEKLARACJE I OPŁATY

ZASADY KORZYSTANIA Z USŁUG STOŁÓWKI :

Zapisy na obiady przyjmujemy w sekretariacie naszej szkoły. Każdy z zainteresowanych rodziców zobowiązany jest wypełnić druk deklaracji na korzystanie z obiadów w stołówce szkolnej, który jest dostępny w sekretariacie lub w zakładce "dokumenty do pobrania". 

Wpłata za obiady dokonywana jest do 15 dnia następnego  miesiąca, w którym uczeń  korzystał ze stołówki.  Po tym terminie naliczane są ustawowe odsetki. 

Jeżeli ktoś nie otrzymał wiadomości o kwocie należnej do zapłaty to proszę wysłać sms-a pod numer 511383776, w treści wpisać: "IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA- ILE?"    

Wpłat należy dokonywać na konto: 71 8470 0001 2001 0046 6776 0004 ( w tytule przelewu należy wpisać imię i nazwisko dziecka).

W dni wolne od zajęć dydaktycznych stołówka jest nieczynna.

Nieobecność lub rezygnacje z posiłku należy bezwzględnie zgłaszać w sekretariacie szkoły lub w formie sms-a na numer  511 383 776 do godziny 8.00
UWAGA!  Informujemy, że od dnia 1 września 2022 r. wzrosła stawka żywieniowa. Koszt jednego obiadu to 6,00 zł.

 

 

JADŁOSPIS

22.05-02.06.2023 r.

 

Poniedziałek 22.05.2023

Kapuśniak z ziemniakami, chleb, napój. /Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler.

Wtorek 23.05.2023 –

środa 24.05.2023 –

Czwartek 25.05.2023 –

Piątek 26.05.2023

Zupa kalafiorowa. /Alergeny: gluten, mleko, seler.

Ryż z jabłkami, napój. /Alergeny: gluten, mleko, seler.

Poniedziałek 29.05.2023

Gulasz z indyka, makaron gotowany, brokuły, napój. /Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler.

Wtorek 30.05.2023

Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka kolorowa, napój. /Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler.

Środa 31.05.2023

Zupa pomidorowa z ryżem. /Alergeny: gluten, mleko, seler.

Pierogi z serem, cukrem i masłem, napój. /Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler.

Czwartek 1.06.2023

Zupa grochowa z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami. /Alergeny: jaja, gluten, mleko, seler.

Piątek 2.06.2023

Festyn szkolny.



 

 

 

 

Zespół opracowujący jadłospis:

 

Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.

Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

do góry