Jadłospis
Poniedziałek 29.04.2024
Grochówka z kiełbasą, chleb, ryż z jabłkami, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 30.04.2024
Gulasz wp., kasza gryczana, ogórek kiszony, owoc, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 6.05.2024
Zupa grysikowa, kluski na parze, kakao. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 7.05.2024
Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta młoda zasmażana, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Środa 8.05.2024
Zupa pieczarkowa, pierogi z ziemniakami i serem, napój owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Czwartek 9.05.2024
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem, lemoniada, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Piątek 10.05.2024
Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki z serem, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 13.05.2024
Kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami, chleb, owoc, woda z cytryną. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 20.05.2024
Spaghetti bolognesse, napój owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 21.05.2024
Zupa ogórkowa, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, lemoniada, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Środa 22.05.2024
Gyros wp., frytki, sałata z sosem czosnkowym, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Czwartek 23.05.2024
Gulasz wp., placki ziemniaczane, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Piątek 24.05.2024
Zupa ryżowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, napój. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 27.05.2024
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, napój owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 28.05.2024
Gulasz wołowy z warzywami, makaron, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Środa 29.05.2024
Żurek z kiełbasą i jajkiem, chleb, napój owocowy, woda z cytryną, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 03.06.2024
Pizzerinka, sok owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 04.06.2024
Gulasz z indyka, kasza jęczmienna, ogórek zielony, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Środa 05.06.2024
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki z chrzanem, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Czwartek 06.06.2024
Rosół z makaronem, pierogi z owocami, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Piątek 07.06.2024
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, lemoniada. Alergeny: ryba, zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 10.06.2024
Rosół z ryżem, makaron z kurczakiem i brokułami, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 11.06.2024
Fasolka po bretońsku, chleb, herbata, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
JADŁOSPIS
12-20.06.2024
Środa 12.06.2024
Kotlet mielony z kurczaka , ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, napój owocowy, rogalik z marmoladą. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Czwartek 13.06.2024
Spaghetti bolognesse z serem, owoc, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Piątek 14.06.2024
Zupa Shreka z groszkiem ptysiowym, naleśniki z serem, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 17.06.2024
Bigos z mięsem, kiełbasą i boczkiem wędzonym, chleb, herbata, banan. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 18.06.2024
Pulpety w sosie serowym, kasza gryczana, sałatka szwedzka, lemoniada.Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Środa 19.06.2024
Barszcz czerwony czysty, krokiety z mięsem, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Czwartek 20.06.2024
Spaghetti Carbonara, napój owocowy, pomidor koktajlowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).