JADŁOSPIS
03.03-.14.03.2025
Poniedziałek 03.03.2025
Rosół z ryżem. Spaghetti bolognese z serem, rzodkiewka, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 04.03.2025
Kotlet drobiowy, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 05.03.2025
Zupa ogórkowa z ziemniakami. Makaron s z serem i sosem truskawkowy, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 06.03.2025
Zupa kalafiorowa. Kotlety mielone, mizeria, ziemniaki, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 07.03.2025
Zupa fasolowa. Pierogi z kapustą i grzybami, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 10.03.2025
Zupa grysikowa. Gulasz drobiowy z makaronem, zielona sałata z sosem jogurtowym. Napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 11.03.2025
Zupa jarzynowa. Pyzy z mięsem i boczkiem, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 12.03.2025
Pieczeń w sosie, sałatka z kapusty czerwonej, ziemniaki, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 13.03.2025
Rosół z lanym ciastem. Kiełbasa z rusztu, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 14.03.2025
Zupa z fasolki szparagowej. Paluszki rybne, ziemniaczki z pieca, mix sałat z pomidorem i ogórkiem, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).