Jadłospis
Wtorek 16.04.2024
Gulasz z indyka, kasza bulgur, bukiet warzyw, sok owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Środa 17.04.2024
Roladki wołowe w sosie, ziemniaki, kapusta czerwona, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Czwartek 18.04.2024
Spaghetti bolognesse, sok owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Piątek 19.04.2024
Dorsz pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, lemoniada. Alergeny: ryba, zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 22.04.2024
Zapiekanka z mięsem i makaronem, pomidorki, woda z cytryną, CN. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 23.04.2024
Zupa ryżowa, pierogi z mięsem, owoc, napój. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Środa 24.04.2024
Kotleciki drobiowo-serowe, ziemniaki, surówka z młodej kapusty z ogórkiem i koperkiem, kompot owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Czwartek 25.04.2024
Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, fasola szparagowa, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Piątek 26.04.2024
Barszcz czerwony zabielany, makaron z serem i cukrem, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Poniedziałek 29.04.2024
Grochówka z kiełbasą, chleb, ryż z jabłkami, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Wtorek 30.04.2024
Gulasz wp., kasza gryczana, ogórek kiszony, owoc, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).