Jadłospis
06. - 31.10.2025
Poniedziałek 06.10.2025
Barszcz czerwony czysty, krokiet z mięsem, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 07.10.2025
Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym, ziemniaki, sok owocowy, rogalik z serem. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 08.10.2025
Zupa ogórkowa, kiełbasa z rusztu, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 09.10.2025
Zupa krupnik , gulasz z indyka, makaron, marchewki mini, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 10.10.2025
Zupa z ciecierzycy, naleśniki z serem, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 13.10.2025
Zupa grochowa, ryż z jabłkami, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 14.10.2025
-----
Środa 15.10.2025
Rosół z lanym ciastem, roladki wołowe w sosie, ziemniaki, sałatka z białej kapusty, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 16.10.2025
Zupa grysikowa, bigos, bułka kanapkowa, herbata. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 17.10.2025
Zupa pomidorowa, ryba panierowana, ziemniaki, mix sałat, sok owocowy. Alergeny: ryba, zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 20.10.2025
Zupa fasolowa. Pierogi z serem, kakao, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 21.10.2025
Zupa ryżowa. Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 22.10.2025
Zupa jarzynowa. Spaghetti bolognese, sok owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 23.10.2025
Zupa koperkowa z lanym ciastem. Gulasz wołowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 24.10.2025
Barszcz ukraiński. Kopytka z sosem pieczarkowym, owoc, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 27.10.2025
Zupa kalafiorowa. Makaron z kurczakiem i szpinakiem, sok owocowy, rogalik z marmoladą. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 28.10.2025
Zupa porowa. Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z cebulką, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 29.10.2025
Żurek Śląski. Kluski na parze, sok warzywno-owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 30.10.2025
Rosół z makaronem. Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 31.10.2025
Zupa Shreka z groszkiem ptysiowym. Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, sałatka szwedzka, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).