Jadłospis
Piątek 25.04.2025
Zupa porowa. Paluszki rybne, ziemniaki, bukiet warzyw, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Poniedziałek 28.04.2025
Rosół z makaronem. Naleśniki na słodko, jogurt owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 29.04.2025
Pierś z kurczak z pieczarkami, kasza z warzywami, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 30.04.2025
Grochówka z kiełbasą i ziemniakami, bułka kanapkowa, napój owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Jadłospis
05.05.2025 - 23.05.2025
Poniedziałek 05.05.2025
Fasolka po bretońsku, bułka kanapkowa, owoc, herbata. Alergeny: zboża zawierające gluten
i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 06.05.2025
Zupa grysikowa, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten
i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 07.05.2025
Zupa ogórkowa, gołąbki w sosie pomidorowym, chleb, owoc, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 08.05.2025
Zupa koperkowa z lanym ciastem, gulasz wołowy z warzywami, kasza gryczana, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 09.05.2025
Zupa kalafiorowa, kluski na parze, kakao. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 12.05.2025
Barszcz czerwony z ziemniakami, zapiekanka ziemniaczana z gyrosem, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 19.05.2025
Zupa pieczarkowa, spaghetti Carbonara, pomidorki koktajlowe, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 20.05.2025
Rosół z alfabetem, kotleciki drobiowo-serowe, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 21.05.2025
Zupa jarzynowa, kiełbasa z rusztu, ziemniaki, kapusta młoda zasmażana, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 22.05.2025
Zupa krem z soczewicy, pulpety w sosie koperkowym, ryż, bukiet warzyw, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 23.05.2025
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).