Jadłospis
Poniedziałek 27.10.2025
Zupa kalafiorowa. Makaron z kurczakiem i szpinakiem, sok owocowy, rogalik z marmoladą. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 28.10.2025
Zupa porowa. Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z cebulką, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 29.10.2025
Żurek Śląski. Kluski na parze, sok warzywno-owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 30.10.2025
Rosół z makaronem. Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew z groszkiem, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 31.10.2025
Zupa Shreka z groszkiem ptysiowym. Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, sałatka szwedzka, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 3.11.2025
Zupa jarzynowa. Łazanki z mięsem i kapustą ,sok owocowy, krem.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 4.11.2025
Rosół z gwiazdkami. Pulpet w sosie koperkowym, ryż, bukiet warzyw, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 5.11.2025
Fasolka po bretońsku, chleb, herbata, owoc.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 6.11.2025
Krupnik. Gulasz wieprzowy, placki ziemniaczane, sałatka szwedzka, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 7.11.2025
Zupa pomidorowa. Łosoś pieczony, ziemniaki, surówka z białej kapusty, lemoniada.
Alergeny: Ryba, zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 10.11.2025
WOLNE
Wtorek 11.11.2025
WOLNE
Środa 12.11.2025
Gyros, frytki, sałata zielona z sosem czosnkowym, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 13.11.2025
Zupa ogórkowa. Gulasz z indyka, makaron kolorowy, surówka z kapusty pekińskiej, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 14.11.2025
Zupa z soczewicy. Pancakes z sosem klonowym, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).




















