Jadłospis
Poniedziałek 10.11.2025
WOLNE
Wtorek 11.11.2025
WOLNE
Środa 12.11.2025
Gyros, frytki, sałata zielona z sosem czosnkowym, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 13.11.2025
Zupa ogórkowa. Gulasz z indyka, makaron kolorowy, surówka z kapusty pekińskiej, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 14.11.2025
Zupa z soczewicy. Pancakes z sosem klonowym, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 17.11.2025
Zupa kalafiorowa. Makaron z serem, kakao. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 18.11.2025
Zupa koperkowa z ryżem. Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 19.11.2025
Zupa pieczarkowa. Spaghetti Carbonara, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten
i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 20.11.2025
Zupa grysikowa. Gulasz wieprzowy z cukinią, ziemniaki, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 21.11.2025
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty białej z ogórkiem, sok owocowy.
Alergeny: ryba, zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 24.11.2025
Spaghetti Bolognese, sok owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 25.11.2025
Rosół z lanym ciastem. Kotleciki drobiowo – serowe, ziemniaki, surówka kolorowa, sok
owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 26.11.2025
Zupa porowa. Pierogi z mięsem, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 27.11.2025
Zupa z fasoli szparagowej. Gulasz drobiowy, makaron, brokuł , sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 28.11.2025
Zupa z ciecierzycy. Ryż z jabłkami, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).




















