Jadłospis
08-19.09.2025
Poniedziałek 08.09.2025
Spaghetti bolognesse z serem, lemoniada, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 09.09.2025
Rosół z kury, gulasz drobiowy, ziemniaki, ogórek konserwowy, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 10.09.2025
Zupa jarzynowa, pierogi z mięsem, owoc, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 11.09.2025
Zupa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 12.09.2025
Zupa ogórkowa, makaron z serem, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 15.09.2025
Zupa z fasolki szparagowej, zapiekanka z mięsem i makaronem, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 16.09.2025
Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 17.09.2025
Zupa pomidorowa, pancakes z sosem, sok owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 18.09.2025
Zupa z lanym ciastem, gulasz wołowy, kasza gryczana, bukiet warzyw, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 19.09.2025
Barszcz ukraiński, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok owocowy. Alergeny: ryba, zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).