Czwartek 10.04.2025
Gulasz z indyka, kasza jaglana, marchew mini, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 11.04.2025
Zupa fasolowa. Makaron z serem, koktajl truskawkowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Jadłospis
14.-30.04.2025
Poniedziałek 14.04.2025
Spaghetti bolognesse z serem, rzodkiewka, napój owocowy, czekolada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 15.04.2025
Rosół z gwiazdkami. Kotlet drobiowy, ziemniaki, buraczki, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 16.04.2025
Żurek z jajkiem i biała kiełbasą. Naleśniki amerykańskie z syropem klonowym, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
PRZERWA ŚWIĄTECZNA
Środa 23.04.2025
Zupa pomidorowa z ryżem. Pierogi z mięsem, owoc, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 24.04.2025
Gulasz wieprzowy, kopytka, sałatka szwedzka, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 25.04.2025
Zupa porowa. Paluszki rybne, ziemniaki, bukiet warzyw, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Poniedziałek 28.04.2025
Rosół z makaronem. Naleśniki na słodko, jogurt owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 29.04.2025
Pierś z kurczak z pieczarkami, kasza z warzywami, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 30.04.2025
Grochówka z kiełbasą i ziemniakami, bułka kanapkowa, napój owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).