Jadłospis
09.06.2025 - 26.06.2025
Poniedziałek 09.06.2025
Zupa Shreka z groszkiem ptysiowym. Pancakes z sosem owocowym, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 10.06.2025
Rosół z ryżem. Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 11.06.2025
Zupa pieczarkowa. Makaron z kurczakiem i szpinakiem, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 12.06.2025
Gulasz wołowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 13.06.2025
Zupa kalafiorowa. Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Poniedziałek 16.06.2025
Spaghetti Bolognesse. Napój owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 17.06.2025
Rosół z makaronem. Kotlet mielony, ziemniaki, buraki, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 18.06.2025
Zupa ogórkowa. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 23.06.2025
Zupa pomidorowa. Pierogi z serem, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 24.06.2025
Zupa z fasolki szparagowej. Gołąbki leniwe, ziemniaki, sos pomidorowy, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 25.06.2025
Zupa porowa, łazanki z mięsem i kapustą, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 26.06.2025
Grochówka z kiełbasą, chleb, napój owocowy, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).