Jadłospis
Wtorek 09.12.2025
Rosół z makaronem. Pałka z kurczaka, ziemniaki, surówka Colesław, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 10.12.2025
Zupa jarzynowa. Bigos, chleb, herbata.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 11.12.2025
Zupa grysikowa. Pulpet w sosie koperkowym, ryż, fasolka szparagowa, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 12.12.2025
Zupa kalafiorowa. Ryba panierowana, ziemniaki, sałatka obiadowa, sok owocowy.
Alergeny: ryba, zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 15.12.2025
Gyros, ziemniaki amerykańskie, sałatka z sosem czosnkowym, sok owocowy, rogalik z serem.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 16.12.205
Zupa koperkowa z lanym ciastem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 17.12.2025
Barszcz czerwony, krokiet z kapustą i grzybami, owoc.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 18.12.2025
Zapiekanka z makaronem i mięsem, napój owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 19.12.2025
Żurek z ziemniakami i jajkiem, bułka kanapkowa.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 07.01.2026
Spaghetti Bolognese, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko
Czwartek 08.01.2026
Gulasz drobiowy, ryż, surówka z marchewki, napój owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, mleko.
Piątek 09.01.2026
Zupa pomidorowa z makaronem, kluski na parze, kakao.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Ewelina Chłapek i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).




















