Jadłospis
Poniedziałek 01.12.2025
Barszcz czerwony z ziemniakami. Makaron Tagiatelli z kurczakiem i szpinakiem, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 02.12.2025
Rosół z gwiazdkami. Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 03.12.2025
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, sok owocowy, owoc.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 04.12.2025
Zupa ogórkowa. Gulasz wołowy, kasza gryczana, marchewka mini, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 05.12.2025
Zupa Shreka z grzankami. Naleśniki z serem, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 08.12.2025
Zupa pomidorowa z ryżem, kajzerka. Niespodzianka: Kalendarz adwentowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 09.12.2025
Rosół z makaronem. Pałka z kurczaka, ziemniaki, surówka Colesław, sok owocowy.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 10.12.2025
Zupa jarzynowa. Bigos, chleb, herbata.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 11.12.2025
Zupa grysikowa. Pulpet w sosie koperkowym, ryż, fasolka szparagowa, lemoniada.
Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 12.12.2025
Zupa kalafiorowa. Ryba panierowana, ziemniaki, sałatka obiadowa, sok owocowy.
Alergeny: ryba, zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Ewelina Chłapek i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).




















