Jadłospis
19.05.2025 - 23.05.2025
Czwartek 22.05.2025
Zupa krem z soczewicy, pulpety w sosie koperkowym, ryż, bukiet warzyw, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 23.05.2025
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Jadłospis
26.05. - 06.06.2025
Poniedziałek 26.05.2025
Rosoł z makaronem. Pałka z kurczaka, ryż z warzywami, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten
i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 27.05.2025
Zupa z fasolki szparagowej. Kotlet mielony, ziemniaki, marchew z groszkiem, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 28.05.2025
Spaghetti Bolognese, napój owocowy, mus owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 29.05.2025
Zupa z pora. Gulasz z indyka, makaron kolorowy, surówka z młodej kapusty, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 30.05.2025
Ryż z jabłkami, rogalik z serem, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 02.06.2025
Makaron z serem, rogalik z marmoladą, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 03.06.2025
Zupa koperkowa z lanym ciastem. Gulasz wp. kasza jęczmienna, sałatka szwedzka, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 04.06.2025
Zupa pomidorowa z ryżem. Ser smażony, frytki, mix sałat, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 05.06.2025
Zupa grysikowa. Kotlet drobiowy, ziemniaki, buraczki, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 06.06.2025
Zupa jarzynowa. Łosoś z piekarnika, ziemniaki, mizeria, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).